• +381 64 0646430
  • info@rentacarpremier.com
  • СРБ
  • АНГ

FAQ

У вас есть вопрос о прокате автомобилей? Пожалуйста, просмотрите приведенные ниже темы, чтобы найти ответ.

ЧАСТО ЗАДАВАЕМЫЕ ВОПРОСЫ

"PREMIER rent a car" составил список часто задаваемых вопросов - это полезный источник для вас, чтобы узнать ответы на любой из вопросов, которые могут возникнуть в отношении пользовании прокатного автомобиля. Пожалуйста, перейдите по ссылкам, чтобы узнать ответы:

Možete izmeniti/otkazati važu rezervaciju najmanje 48 sati do početka vašeg najma. Ukoliko se odlučite na izmenu ili otkaz, molimo Vas kontaktirajte nas putem email-a ili telefona.
Jedan dan najma obuhvata vremenski pereiod od 24 časa. Tolerancija je tri časa. Ukoliko vratite atumobil posle dogovoreneg vremena i prošlo je više od tri sata od okončanja vašeg najma, automatski prelazite u drugi dan i cena se naplacuje za ceo drugi dan.
Lice koje iznajmljuje vozilo mora imati minimum 23 godine i posedovati vozačku dozvolu najmanje tri godine.
U slučaju štete ili gubitka iznajmljenog vozila ili njegovog dela, kao i u slučaju lomljenja stakala ili krađe, KORISNIK najma ili bilo koje dodatno ovlašćeno lice snose odgovornost u potpunosti, osim u slučaju kupovine "Premium" osiguranja.
Da. Možete upravljati vozilom van granica Srbije samo uz raniji dogovor sa PREMIER Rent-a-Car -om. Usluga je besplatna.
PREMIER Rent-a-Car garantuje da će Vas vozilo čekati na aerodromu čak i ako Vam let kasni, ako ste nas obavestili ranije o broj leta ili je naveden toku rezervacije.
Da, potrebno je da nas na vreme obavestite o vremenu i mestu vraćanja. Usluga je besplatna.
Da. Potrebno je u toku rezervacije ili preuzimanja vozila, obavestiti nas, kako bi uneti u ugovor potadke drugog vozača. Ovo je veoma važno, zbog osiguranja i u slučaju policijske kontrole. Usluga je besplatna.
Plaćanje se vrši u trenutku podpisivanja ugovora i preuzimanja automobila. Platiti možete kreditnom karticom ili u gotovini.
Da, ukoliko ste nas ranije obavestili o tome. Usluga se dodatno naplaćuje.
Najmoprimalac snosi potpunu odgovornost i sve troškove u slučaju bilo kakvih saobraćajnih prekršaja i parking kazni. Ukoliko ste načinili saobraćajni prekršaj, ili dobili parking kaznu, obavezno nas obavestite o tome. U suprotnom slučaju, bićemo prinuđeni da Vas sudski teretimo.
Kada rezervišete automobil i sklapate ugovor sa "Premier Ren A Car", potrebno je da se informišete i znate koje je osiguranje uključeno u cenu Vašeg najma. U cenu najma je uključeno osnovno CDW (collision damage waiver) osiguranje, sa ucešcem u šteti. Iznos ucešca u šteti se kreće od 200 do 1000 eura, u zavisnostii grupe vozila koje rentirate. U cenu je uračunat porez. Šta to znači? Ako ste imali saobraćajnu nezgodu, bilo da ste Vi ili drugo lice upravljajući drugim vozilom, odgovorni za štetu, ili je pričinjena bilo koja druga šteta na vozilu, Vi snosite troškove učešca u šteti. Na primer, imali ste štetu na automobilu u vrednosti od 1000 eura, Vi plaćate iznos od samo 200 eura ako ste rantirali automobil najmanje klase ili 800 eura za automobile najveće klase. Šta nije uključeno u cenu ? U cenu nije uključeno PAI (personal accident insurance) personalno osiguranje i SUPER CDW ( dodatno osiguranje, možete ga kupiti dodatno i smanjiti učesce u šteti.) Uvek se mozete inforimisati i obratiti našim menadzerima, koje osiguranje je uključeno u Vaš najam i posavetovati se o kupovini dodatnog osiguranja, koje najbolje odgovara Vašim potrebama. Naši zaposeni, sa zadovoljstvom će Vam pomoći sa savetom u daljem odabiru.
Iznajmljeno vozilo je osigurano od štete prema trećem licu u skladu sa srpskim zakonom i kopija dokumenta koja se na to odnosi nalazi se u kolima. Osiguranje je uključeno u cenu najma.
Ako ste imali bilo kakvu štetu na automobilu, ovo osiguranje će pokriti troškove popravke vozila. Vi ste dužni da platite fiksni iznos, tj imate ucešće u šteti u iznosu od 200 do 800 eura, u zavisnosti od grupe vozila koje rentirate. Ovo je osnovno osiguranje i uključeno je u cenu najma.
Odgovornost KORISNIKA najma za krađu ili štete nastale tokom pokušaja krađe vozila koja su u vlasništvu "PREMIER Rent A Car"-a je uređena uslovima Ugovora o najmu.
Osiguranje od štete na kolima i Osiguranje od krađe ne pokrivaju štete nastale na donjem postrojenju vozila, gumama i felnama, krađu ratkapni, radija/CD plejera, registracionih dokumenata, ključeva ili krađu ličnog prtljaga. Osiguranje od štete na kolima i Osiguranje od krađe ne pokrivaju bilo koju štetu ili krađu ukoliko je KORISNIK najma prekršio uslove korišćenja vozila ili je upravljao vozilom u suprotnosti sa Ugovorom o najmu i/ili na nelegalan način.
Ako ste imali saobraćajnu nezgodu, i povređeni sve Vi kao vozač ili kao putnik, ovo osiguranje pokriva štetu koju ste Vi pretrpeli. Lično osiguranje nije uključeno u cenu najma. Cena ličnog osiguranja iznosi 3 eura po danu. Cena je ista za sve grupe vozila.
Kupovinom Super osigurajna, Vi kao korisnik najma smanjujete učešće u šteti na 100 eura za voliza najmanje kategorje, od 400 eura za vozila najvece kategorije. U slucaju bilo kakve saobracajne nezgode, pozara, kradje autobovila, Vi kao korisnik najma, duzni ste da platite fiksni iznos od zavisnosti kategorije vozila. Cena SCDW osiguranja se krece od 6 eura po danu za vozila manje kategorije, do 18 eura za vozila najveće kategorije. Odgovornost za gubitak dodatne opreme, dokumenata, štete na gumama ili bilo kog drugog dela donjeg postrojenja vozila, ne prestaje sa važenjem i ne sme biti ograničena u bilo kom slučaju.
U slučaju štete ili krađe, obavezni su odgovarajući policijski izveštaji kojima se opravdava pokriće gore navedenog Osiguranja.
Mi Vam preporučujemo da uzemte u obzir kupovinu dodatnog SCDW osiguranja. Kupovina SCDW osiguranja nije obavezna. Ako se odlučite da kupite dodatno Super CDW osiguranje, smanjujete fiksni iznos učešća u šteti na minimalan. Kupovinu SCDW osiguranja možete izvršiti prilikom online rezervisanja na nasoj web stranici "www.rentacarpremier.com/booking" ili naknadno, prilikom preuzimanja vozila.
Standardno Osiguranje (CDW) ili čak Super Osiguranje (SCDW), ne pokrivaju štetu prouzrokovanu na gumama, felnama, svim staklima, retrovizorima i donjem delu automobila. PREMIER Rent A Car je obezbedio spedijalno "PREMIUM" osiguranje koje obuhvata nadoknadu štete prouzrokovane na bilo kojem delu automobila.
Da, možete. Za ubobnije i bezbrižnije putovanje, mi čak savetujemo naše klijente da uzmu u obzir kupovinu našeg PREMIUM osiguranja, kako bi izbegli dodatnu naplatu u slučaju šteta. Kada rezervišete automobil online, obratite pažnju u sekciji "Dodaci" na dodatno "Suepr CDW" osiguranje i "PREMIEUM" osiguranje, da bi ste smanjili ili u potpunosti isključili učesce u šteti.
Bez obzira na eventualno osiguranje na iznajmljenom vozilu, Najmoprimac je odgovoran za:
Štetu učinjenu na vozilu koju je on ili po njemu ovlašćeni vozač (drugi vozač) načinio pod uticajem droga i/ili alkohola i/ili drugih opojnih supstanci; - štetu prouzrokovanu namerno ili usled grube nemarnosti u vožnji; - štetu ako vozač u momentu nastale štete nije imao važeću vozačku dozvolu; krađu ako vozilo u momentu krađe nije bilo zaključano ili alarmom obezbeđeno.